Vers gras voor de paarden van mijn gasten! en mijn eigen paarden natuurlijk ;-)

Vandaag kwam voor mij een meisjesdroom uit want vandaag voor het eerst heeft deze "paardenmeid" kuil (in plastic verpakte kort gedroogde grasbalen) van eigen land!

DSC03387 2Na een leven lang op pensionstallen te hebben gestaan waar de kwaliteit van de kuil vaak om te janken was kan ik deze winter voor het eerst eigen kuil aan mijn paarden voeren, wat een luxe! In de afgelopen week is het gras van mijn voorste weide gemaaid, geschud en gedijkt. En vandaag wordt het niet geheel droge gras geperst tot balen en gekuild wat zal zorgen voor het behoudt van de voedingsstoffen en conservering waardoor ik alle tijd heb om het op te voeren. Hieronder 2 foto's van boer Peter Jansen die vanaf mijn eerste dag op onze droomboerderij mij met raad en daad bijstaat (Dank je wel Peter!) wat betreft het onderhoud van de weides en rijbak en daarnaast ook hooi en kuil levert voor mijn paarden.

DSC03421 2De eerste foto laat het maaien van het gras zien door Peter, en alleen al de geur van vers gemaaid gras maakt mij (en wie niet!?) vrolijk en blij. De tweede foto is van twee machines waarvan de rechtse de balen perst en de linker de balen kuild (verpakt in plastic).